14
APR
2020

Wat te doen met al die aard(appels)

comment : 0

Nadat ik op het journaal zag dat er in Flevoland een succesvolle drive-inn was om de lokale boer te steunen, dacht ik meteen aan de plattelandwinkel van Eveline Westeneng. Ik zocht contact met haar en zei dat ik haar wel in de online communicatie wilde steunen. Ze vond het ook een goed idee en wilde het wel combineren met de jaarlijkse bloesemdag. Et voilà: Op 2e paasdag werden er “bloesem drive-inn quarantaine-pakketten” verkocht bij Plattelandwinkel de Achterdijk. 30 kg voedsel / bloemen / bloesemtocht voor 55 euro.

Zelf heb ik ook een pakket gekocht, net als vele vrienden uit Houten en omgeving. Je ziet dan meteen wat een berg groente en fruit je dan in huis hebt. En wat daarmee te doen?!! Ik kreeg onmiddellijk allerlei foto’s van appeltaarten, ovens en gevulde pannen toegestuurd. Partners werden gisteravond aan het schillen gezet. 

Graag geef ik jullie enkele bewaartips en recepten.

Bewaartips
Bewaar fruit en bladgroenten in de koelkast en de rest op een donkere plek.
Rode bieten kun je ook invriezen. 50 minuten koken en daarna pellen met handschoenen aan. 

Recepten met appel
Appeltaart
, appelcake, appelmoes.

Recepten met bietjes
Bietjessalade: Ouderwets met appel, uitje, augurk en eitje.
Couscoussalade met bietjes: Bietjes koken en in blokjes laten afkoelen. Couscous bereiden en laten afkoelen. Feta in blokjes (of zachte geitenkaas). Wat rasp van een citroenschil. Peterselie fijn hakken. Alles mengen en wat olie toevoegen. 
Bietensoep met rabarber.
Rode bieten quiche. Het basisrecept voor quiche vind je bij de kliekjes hartige taart.
Geroosterde biet met yoghurt à la Ottolenghi.

Recepten met aardappel
Tortilla, aardappelsoep met knoflook, ui en verse kruiden. Het basisrecept voor soepen vind je hier.

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *