21
NOV
2010

Mañana-Mañana

Waar heeft al dit geblog nu toe geleid in mijn eigen keuken? De 2e koelkast met vriezer gaat alleen aan als er een feestje is. Ik kook nu vaak met de snelkookpan. Ik gebruik een thermoskan voor de koffie in plaats van het warmhoudplaatje. Ik let beter op wat er nog in de koelkast...
08
NOV
2010

Thee met een mede-blogger over duurzaam eten

Woendag heb ik thee gedronken met Sandra van Kampen, die een blog schrijft over een zoektocht naar duurzaam eten. Van 3 oktober tot 11 november (Dag van de Duurzaamheid) gaat ze die uitdaging aan. Wat is duurzaam eten eigenlijk? En kan dat wel: 100% duurzaam eten? Lees hier het...
15
OKT
2010

Beter inconsequent goed

Het idee voor een milieuvriendelijk kookboek is geboren toen ik in het acht uur journaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van h...
12
SEP
2010

Wat vind ik eigenlijk van biologisch?

Kan ik met een gerust hart een biologisch kipje oppeuzelen? Of een biologische paprika? Komt die dan uit een niet-verwarmde kas? Hoe zie je dat dan? Maakt dat eigenlijk wat uit die kas? Lees meer
31
MRT
2010

Wist u datje

De voetafdruk indirecte energie (uitgedrukt in Megajoules) die gehanteerd wordt op deze website is niet hetzelfde als de mondiale voetafdruk. Beiden geven de milieubelasting van het consumptiegedrag aan. Het verschil is echter dat de voetafdruk indirecte energie op deze website...
12