15
OKT
2010

Beter inconsequent goed

Het idee voor een milieuvriendelijk kookboek is geboren toen ik in het acht uur journaal een item hoorde over het eten van vlees: “Wanneer alle Nederlanders één dag per week minder vlees zouden eten dan ze nu doen, zouden daarmee alle klimaatdoelstellingen van het kabinet voor huishoudens in één klap gerealiseerd worden.”

Vervolgens werd er echter wel bij gezegd, dat het eten van kaas ook niet goed is voor het milieu. Toen dacht ik, maar wat dan wel en wat zullen al die andere Hollanders nu denken? “Het heeft toch allemaal geen zin….”.

Dat ben ik dus maar eens haarfijn gaan uitzoeken.

Enfin, het bleek allemaal nog niet zo eenvoudig, want is soja nu wel of niet goed en wat zijn de mitsen en maren van Valess en hoeveel visjes houd ik nu nog over na het lezen van de viswijzer en het moet ook nog van niet te ver komen. Tja dan heb je de sprot, maar wat kan ik nu met dat kleine visje.

En als ik nu bijvoorbeeld werkende ouder ben, hoe moet ik dan de tijd vinden om dat allemaal uitzoeken. Gelukkig, dat hoeft niet, je hoeft alleen maar dit boek te lezen!!

Veel kookplezier! en hier nog een quote ter ondersteuning:

“Beter inconsequent goed dan consequent fout.”

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *