29
DEC
2010

Biologische koeien zijn te deftig om te poepen!

De NOS heeft tussen kerst en oud en nieuw een aantal items besteed aan de dilemma’s, de toekomst en de risico’s van onze voeding, waaronder deze: http://nos.nl/artikel/207337-ruim-drie-aardbollen-voor-ons-eten.html.

Ik vind het een erg goed initiatief van de NOS presentatoren! Graag zou ik nog willen opmerken dat het me wel opvalt in het NOS journaal op kerstavond dat er in 1 item tegelijk wordt gesproken over je voetafdruk verminderen en daarna wordt genoemd dat biologisch vlees een goede optie is. Nu is biologisch een duurzame oplossing voor vele thema’s (minder antibiotica, dierenwelzijn etc.), maar helaas niet voor het verminderen van je voetafdruk. Dat komt doordat ook biologische koeien er vrolijk op los boeren, scheten en poepen. En die leveren nu juist de belangrijkste bijdrage aan de CO2-equivalenten (een eenheid om CO2 uitstoot per kg voeding te berekenen), daar valt de keuze voor biologisch bij in het niet.

Ik ben wel voor biologisch als standaard voor alle voedingsmiddelen, maar we moeten biologisch ook niet TE veel kwaliteiten toedichten.  Als je kijkt naar CO2 uitstoot (en methaan en butaan) is het eten van biologisch vlees in grote hoeveelheden nog steeds geen goede zaak.

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *