20
AUG
2014

Kookworkshop in Parkcafé Groen

comment : 0

NMCHSamen koken met lokale producten

Het is oogsttijd en veel groenten zijn voorradig. Wil je wel eens wat anders doen met bonen, pompoen of biet? Meld je dan aan voor de, door NMCH georganiseerde, kookworkshop op zaterdag 6 september.

Tijdens deze kookworkshop ervaren de deelnemers hoe lekker en veelzijdig lokaal voedsel is. Lokaal voedsel is niet alleen heerlijk, maar betekent tevens veel minder transport. Door ook nog het vlees eens te laten staan is de voetafdruk van je maaltijd een stuk kleiner.

parkcafe groen

Foto: Delicious Magazine

Het menu

Bijna iedereen vindt een hamburger op zijn tijd lekker. En er zijn zoveel variaties mogelijk. Ook van groenten en noten. De kok van Parkcafé Groen in het duurzame bedrijvenpark Park 20|20 (nabij station Hoofddorp) laat zien wat mogelijk is. De deelnemers maken samen verschillende varianten met bijgerechten. En een toetje van Haarlemmermeers fruit.

Weet wat je eet

Voetprintcooking_kookboek_vierkantNiet iedereen is zich bewust van de milieubelasting van een doorsnee maaltijd. Waar komt de groente vandaan? Hoeveel energie was er nodig voor een stuk vlees? Deze vragen stel je niet dagelijks bij het verzinnen van je maaltijd. Vooraf aan de kookworkshop geeft Dorien Soons, schrijfster van het boek ‘Voetprint Cooking, weet hoe groen je eet’ de aanwezigen meer inzicht in dit onderwerp. Met veel tips hoe je zelf een gezonde en eerlijke maaltijd op tafel kan zetten.

 

Kosten en aanmelden

De 2 gangen menu kookworkshop inclusief 3 drankjes kost € 30. De workshop vindt plaats bij Parkcafé Groen (www.parkcafegroen.nl), Scorpius 151, Hoofddorp van 15-18 uur. Aanmelden via info@nmch.nl. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden. Wil je meer informatie over het menu en de workshop kijk dan op onze facebookpagina (NMCH – Centrum voor duurzaamheid) of website www.nmch.nl.

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *