09
MRT
2014

Mooi promo-filmpje dankzij de Natuurkaravaan

Graag neem ik je mee met de 5e dag van de Natuurkaravaan, waarin Natuur&Consumeren centraal stond. Op vrijdag 7 maart mocht ik deelnemen aan het ronde kring gesprek van het ministerie van EZ in een Mongoolse Yurt op HoogCatharijne in Utrecht. Dit alles in het kader van de Natuurvisie die staatssecretaris Sharon Dijksma binnenkort uitbrengt.

Natuurkaravaan Mongoolse Yurt

Aanwezigen: In de Mongoolse Yurt waren ook aanwezig: De Vegetarische Slager, Kromkommer (tegengaan voedselverspilling), Bookdifferent ((Eco)-hotels), Seepje (natuurlijk wasmiddel), Haagse Hogeschoool (Sustainability in Business, E. van Weperen), MilieuCentraal en DJ100. Gespreksleiding is in handen van Heijdeman. In de 2e ring waren aanwezig om verslag te maken en feedback te geven: LEI Wageningen, MINEZ, Rijkswaterstaat, Moderne Hippies.

Aftrap: Om een beetje los te komen mocht ik een aftrap doen met de CO2-meetlat: aanwezigen mochten voor 5 euro boodschappen doen op de markt. Daarbij het verzoek  om herkomst en productiemethode te achterhalen.

Natuurkaravaan 5 fotos Yurt

Fotobronnen: Rosalie RuardyKromkrommer, ToekomstNatuur  

Discussie: Er wordt gestart met een voorstelrondje over onze activiteiten en de effecten op de natuur.  Vervolgvraag: “Wat hebben de ondernemers nodig van de overheid?” Bookdifferent geeft aan dat ze het jammer vindt dat de overheid bij aanbestedingen de kleinere partijen overslaan, omdat grootte van het bedrijf al een criteria in zichzelf is. Seepje geeft aan, dat hij zeer tevreden is. De Vegetarische Slager zou graag regelgeving zien. Hij stelt de vraag: “Is er iemand die heeft geklaagd heeft omdat er geen fosfaten meer in zijn wasmiddelen zitten?” Zelf breng ik in, dat ik in het Duurzaam-inkopen-voor-Catering-document nog kwantitatieve invulling mis voor het aanbieden van vleesvervangers. (Naar mijn mening volgt opschaling snel als dergelijke regelgeving wordt doorgevoerd). Er wordt opgesplitst in kleinere groepjes. Het laatste woord is een samenvatting door de Directie Natuur&Biodiversiteit.

Afsluiting: We sluiten af met heerlijke hapjes van de Vegetarische Slager.  Als een tevreden deelnemer keer ik terug naar huis, niet in t minst omdat ik ook een mooie promo-film aan de NatuurKaravaan heb te danken! Opgenomen en dank aan AlbertHeijn, Oude Dorp, Houten.

Natuurkaravaan Natuur en Consumeren Promo-film VoetprintCooking

 

Over Dorien
  1. sandra Reply

    Wat leuk mijn footprint kookboek en mijn seepje wasmiddel samen in één tent! Wat geweldig. Succes allen!

Laat een bericht achter

*

captcha *