30
OKT
2013

Aryuvedish afwassen in het Kweepeeratelier

Kweepeeratelier, o.l.v. Cokkie van Leeuwen. Zaterdag 19 oktober, Haarlem

kweepeer_vlam in de panKijk, je moet jezelf niet te serieus nemen in het leven. Dus ik vind dat ik best een grap mag maken als ik op een zaterdagmiddag oververhit raak boven de pruttelende kweepeerpannen in de binnenstad van Haarlem. En wel in “VlamIndePan”, waar toevallig ook een opleiding te volgen is in Ayurvedisch, Raw, macrobiotisch en veganistisch koken. De eigenaresse Femke van den Heuvel kan er zeer inspirerend over vertellen en heeft een eigen opleiding VIP Health & Nutrition ontwikkeld met gastdocenten van naam, zoals Jonathan Karpathios.

`VlamIndePan´ had haar deuren opengezet voor een waanzinnig leuke kweepeer-workshop van FruttiConfetti (Cokkie van Leeuwen): Je leert er bonbons, tarte tatin, likeur en meer maken. Ook wecktechnieken kwamen aan de orde. Je kunt ondertussen lekker babbelen met je vriendinnen onder het genot van een wijntje. Uiteraard wordt er geproefd. Uiteindelijk krijg je een hele rits aan overheerlijke producten mee naar huis in lieflijke potjes.  Hoe het nu zit met de voetprint van dit al, daar ben ik nog niet uit. Het staat namelijk wel erg lang op het gasfornuis. Maar je moet dan ook naar de hoeveelheden kijken. Dus waarschijnlijk zoveel mogelijk kweeperen tegelijk koken.kweepeer_frutti_confettikweepeer_workshop_haarlemCopyright foto’s: Angelika Lukas’ Blog >> en Femke van den Heuvel >> 

De docente Cokkie van Leeuwen is een warme begeleider. Graag geef ik je nog een recept van haar mee. 

Recept Kweepeerlikeur
kweepeer_likeurNeem twee grote kweeperen en maak de buitenkant schoon door met een zacht lapje het dons eraf te wrijven.
Snijd ze in stukken en haal het kroontje eruit. Doe ze in de keukenmachine om ze te raspen.
Verdeel de pulp over twee potten. Voeg per hakpotje 200 ml brandewijn toe. Voeg per pot 1 kruidnagel en 0,5 gram korianderzaad toe. Voeg 35 gram suiker toe. Laat dit 3 weken trekken, filteren en afvullen in een leuk flesje.

ps Het drankje kan ook veel lager blijven staan en is dan nog lekkerder, kwestie van geduld …

 

 

Over Dorien
  1. Angelika Reply

    Mooi beschreven! Was idd een mooi dag!
    Groet,
    Angelika

  2. Pingback: Leuk artikel door Voetprint Cooking | Koken met fruit in Limburg | Frutti Confetti

Laat een bericht achter

*

captcha *