12
JUN
2013

De Foodbattle inzendingen

Het is een spannende tijd. Ik heb me ingeschreven voor de Foodbattle.  Over 3 nachtjes slapen hoor ik of ik bij de laatste 2 genomineerden behoor.

Wat is de foodbattle?

Het is een wedstrijd uitgeschreven door de ASN bank. Binnen de ASN bank bestaat er een  team onder de naam Voor de WERELD van MORGEN. Zij stimuleren duurzame projecten.

foodbattle_battleIedere 2 maanden wordt er voor de battle een thema uitgezocht en dit keer was “Voedsel” aan de beurt. Want: Over dertig jaar hebben we ongeveer drie aardbollen nodig om alle mensen te voeden!

Het is natuurlijk reuzespannend of je bij de laatste 2 kanshebbers hoort, want daarmee kun je net dat duwtje in de rug krijgen voor je plannen. De prijs  die je kunt winnen is 3500 euro.  Maar alleen al het opstellen van het in te dienen projectplan is reuze leuk. En ach, mocht ik niet winnen, dan heb ik toch alvast een goed plan.

In ieder geval wil ik je graag meenemen in alle creatieve concurrerende inzendingen. Er zijn inmiddels 24 inzendingen. En wauwie, wat een creativiteit! Alleen al die namen: “Tas-Toe – het is genoeg gewaste”, “Kromkrommer” (met een Krommunity!), “De keukenprinses en de erwt” en “Future Frikadellen”.

Er zijn ook hele lieve inzendingen, zoals “Maaltijd voor Maaltijd”: “Met dit geld willen wij in Mauritanië een voedselproject op voor moeders van schoolgaande kinderen. De moeders leggen zelf een moestuin aan en zorgen zo voor eten voor de kinderen. Er wordt een waterput aangelegd voor schoon drinkwater en irrigatie.”

Het zijn er teveel om ze allemaal op te  noemen. Neem een kijkje bij de projecten die het dichtste bij mijn gedachtegoed komen (CO2 verlagen van onze voedsel-voetprint). En verder… wish me luck!

 

greencookGreen Cook – Local Food, Less Waste

Met het project Green Cook willen we voedselverspilling in de keten tegengaan, in ons geval specifiek voor catering en restaurants.

 De Wereldmaaltijdbox, Stichting Werelddelen

dewereldmaaltijd

Honger in een wereld van overvloed. Dat is de realiteit. De Wereldmaaltijdbox borduurt voort op de Wereldmaaltijd. De Wereldmaaltijd is de hoeveelheid voedsel die iedere wereldburger elke dag zou kunnen eten als de totale productie van voedsel eerlijk over alle wereldburgers verdeeld zou zijn.

Make the world a bite better, Florian Kriz

LISB

“Make the world a bite better” inspireert en leidt mensen en organisaties op om hun voedsel gerelateerde Greenhouse Gases (GHG) emissie significant te verminderen. 

Gezondere kinderen door een Makkelijke Moestuin, Jelle Medema

Makkelijke moestuin

De meeste kinderen, zeker die in de steden wonen, tuinieren niet. Er is geen ruimte en een tuin spreekt kinderen niet aan. De Makkelijke Moestuin van Jelle doet dat wel.

Tas-Toe – het is genoeg gewaste

Tastoe

Tas-Toe wil voedselverspilling in de horeca tegen gaan. Op onze site vermelden we restaurants die de mogelijkheid bieden het eten, dat je niet meer op kan, mee te geven.

De keukenprinses en de erwt, Iris Bruna

keukenprinses en de erwtDe keukenprinses en de erwt is een multimediaal concept dat Nederlanders en Belgen wil inspireren om groenten en fruit een hoofdrol te geven in alle dagelijkse maaltijden. Makkelijke tips, simpele recepten en een persoonlijke benadering moeten het makkelijk maken om tijdens de drie maaltijden en de snackmomenten gezonde en erg lekkere keuzes te maken. 

 Kromkommer: Krom is het nieuwe recht

KromkrommerWij zorgen ervoor dat alle gekke groenten weer op ons bord komen. Dit doen we door ervoor te zorgen dat ze te koop zijn bij supermarkten en groothandels, door lekkere soepen, sappen en andere producten te maken van gekke groenten en door allerlei acties en evenementen te organiseren.

GroenteRuilen

groente ruilen

GroenteRuilen is een online platform waar mensen met een moestuin de oogst die ze over hebben kunnen ruilen voor groente van andere moestuiniers die weer iets anders over hebben.

Het Hommeltje

het hommeltjeVerse restproducten zijn de hoofdingrediënten van het Hommeltje. In de zomer fruitig, in de winter spijzig. De speculaasjes die tijdens Sinterklaastijd over zijn, belanden niet langer in de prullenbak, maar in het Hommeltje! De toegevoegde honing van Arnhemse stadsimkers en een laagje zachte chocolade maken het van smaak variërende Hommeltje een verrukking voor ieders smaakpapillen.

 

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *