19
DEC
2011

Food afoot

food afoot betekent vertaald ‘voedsel te voet’. In food afoot-wandeltochten komt het voedsel uit de natuur letterlijk op je pad. Vrijwel alles is eetbaar in de natuur. Alleen… we zijn het vergeten.
In het bos, de berm of het weiland is zoveel eetbaars te ontdekken: het madeliefje, het beukenblad, de brandnetel, de paardenbloem.
Vooral verrassend zijn de verschillende smaken, die deze wilde planten in zich verbergen! Zo smaakt de kleine berenklauw zoetig, de smalle weegbree naar champignon en het klein knopkruid naar zonnebloempitten.

Er zijn drie verschillende wandelingen waaruit men kiezen kan. Elke wandeling heeft zijn specifieke thema:

  • wildfood : survivallen met eetbare, wilde planten uit de vrije natuur.
  • woodfood : kokkerellen met eetbare, wilde planten.
  • sunfood : geneeskundige toepassingen met eetbare, wilde planten.

Waar wordt gewandeld

In de omgeving van het stadje Monschau in de Rureifel ligt het wandelgebied bij uitstek voor wandelliefhebbers. De Rureifel typeert zich door zijn zuivere, schone lucht. Het landschap bestaat uit een prachtige afwisseling van naald- en loofbos, weiden, beken en stuwmeren.

Op locatie

Wil je ontdekken welke eetbare, wilde planten er in jouw buurt groeien, dan bestaat er ook de mogelijkheid met food afoot op locatie te wandelen. Vanuit jouw startpunt naar wens gaat food afoot op ontdekkingstocht.


Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *