29
JUN
2012

Gezelligheid op het Nationaal Integratiediner

Even een zijspoor, want met het milieu heeft het wat minder te maken. Wel heeft het te maken met gezelligheid, dus dat is ook belangrijk! Dit idee komt niet van mezelf, maar ik maak er graag reclame voor, want het is een keigoed idee. Wat is er nu leuker dan het onbekende te leren kennen, maar ook te leren van andere keukens?; Bepaalde keukens gebruiken veel minder vlees dan de onze. Zo gebruikt de mediterrane keuken bv. veel kikkererwten (dat is een plantaardige vleesvervanger) en is dus veel lager in de voetprint. Verder wordt er in de islamitische keuken geen varkensvlees gebruikt. In landen waar men minder te besteden heeft wordt er sowieso creatief omgesprongen met voedsel uit eigen tuin.

Foto: www.nationaalintegratiediner.nl

 

Het Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner viert de verschillen tussen mensen. Het brengt verschillende soorten mensen bij elkaar. Juist de verschillen tussen mensen zorgen voor nieuwe ideeën en maken het leven interessant. Nationaliteit is niet het enige verschil. Oud en jong, ziek en gezond, directeur en schoonmaker, en ga zo maar door. Tijdens het Nationaal Integratiediner op 10 oktober brengen we deze verschillen samen. Iedereen wordt uitgenodigd om op 10 oktober een kleinschalig diner te organiseren bij zijn of haar eigen organisatie en mensen bij elkaar te brengen.

Concreet

Als je mee wilt doen met het Nationaal Integratiediner organiseer je zelf met een aantal collega’s (het aantal en de locatie staan je vrij) een diner. Probeer zo veel mogelijk verschillende mensen te krijgen. Verschillen kun je overal vinden; nationaliteit, achtergrond, opleiding, ervaring, overtuiging, voorkeuren. Meld je aan op NID >>. Je krijgt stap voor stap informatie hoe je het diner kunt organiseren en hoe je van de avond een succes kunt maken. Vragen? Kijk eens op deze pagina of stuur NID een e-mail.

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *