19
AUG
2015

Overheid, ga aan de slag, niet in beroep

comment : 0

Op 24 juni 2015 wonnen Urgenda en de mede-eisers (waaronder mijn kinderen en ikzelf) de klimaatzaak. De rechter heeft de Nederlandse staat opgedragen haar klimaatbeleid veel ambitieuzer te maken. De Staat komt zijn zorgplicht niet na, en moet veel meer doen om onze uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, zo oordeelde de rechter.
Historisch te noemen. MAAR, hoe nu verder?

Het kabinet overweegt om in beroep te gaan. Wat op zich vrij bizar is, want dan gaan ze in beroep tegen een bekrachtiging van hun eigen eerder gemaakte afspraken. Half september zal er een kamer-debat plaatsvinden. De uiterste datum om beroep aan te tekenen is 24 september. Wil je nu ook wat doen om beroep te voorkomen, kom dan in actie:

Massale support-actie: #GANIETINBEROEP

Om verder uitstel te voorkomen is in de afgelopen weken een massale support-actie ontstaan met de hashtag #ganietinberoep (“maar ga aan de slag”). Twitter en Facebook staan er vol mee!

Stuur ook deze actiemail:

Milieudefensie is ook een directe actie gestart op Diederik Samsom, van de PvdA – die Milieudefensie ziet als het groene geweten van die partij – en die als leider én fractievoorzitter van regeringspartij PvdA grote invloed kan uitoefenen op het kabinetsbesluit.

De kern van onze oproep aan Samsom: ga niet in beroep, en ga ook niet voor het absolute minimum. Maak van Nederland weer een echte koploper – maak ons weer trots!

Dutch Climate Case

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *