16
JUN
2014

Questionmark perslunch

comment : 0

waterijs_questionmarkWoensdag 11 juni organiseerde Questionmark samen met de YouthFoodMovement Academie een perslunch om de uitbreiding van hun app te lanceren. Questionmark heeft een app waarmee je je boodschappen (levensmiddelen, zoals boter, kaas en eieren) in de winkel kunt scannen op milieu, dierenwelzijn en fair trade. Woensdag zijn daar ijs, bier, frisdrank en water aan toegevoegd. De app is reuzehandig en mooi vormgegeven. Download hem hier >>.

Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje, die wij tevens konden scannen, zijn de nieuwste cijfers uit de Supergeile!!!!!!!!! database toegelicht. (excusez le mot).

Het moet mij nog van het hart, dat ik ongelooflijk gezondigd heb tijdens deze lunch: Ik heb namelijk een salade met rundvlees gegeten. Het moet gezegd: Het was overheerlijk klaargemaakt. En het is  wel zo dat gemiddeld genomen Nederlands rundvlees een betere milieuscore heeft dan Iers of Braziliaans rundvlees. Maar ook met een mooie app op zak, is het nog steeds zaak dat je de juiste productgroepen kiest en niet alleen de beste binnen een productgroep. Anders krijg je weer dat het de gezondste chips is binnen alle chipsen; Waarmee chips dus helemaal niet ineens gezond is ofzo. Gelukkig biedt de app je ook alternatieven.

iphone_barcode_goodguidenoteoIn Nederland is Questionmark de eerste met een dergelijke app op de markt. In het buitenland zijn er vergelijkbare apps als Goodguide en Noteo.

Keep up the good work Questionmark!!

questionmarklunchquestionmarklunch2questionmark lunch

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *