11
JUN
2012

Rare dingen eten

Jaja, insecten kun je eten, maar ook zeewier! Vorige week was ik bij een seminar van WakkerDier met als thema “Vlees veranderen of vervangen”. Ik heb daar leuke mensen ontmoet, zo was daar Lisette Kreischer van Veggie in pumps. Ik werd blij van de energieke manier waarop ze haar hapjes presenteerde. Dat sloot goed aan bij het verhaal van de hoogleraar Vleesvervangers Remko Boom, die vertelde dat de consument de nieuwste vleesvervangers wellicht nog niet kent. Het zou kunnen dat de consument zijn mening baseert op oudere produkten. Inmiddels zijn er al innovatieve vleesvervangers op de markt. Dus het is zaak om te proeven!!

Beeld: Kim Ravers

Ook margarine was lang geleden een innovatief produkt, dat als aanvulling werd geintroduceerd op roomboter. Inmiddels vinden we het heel gewoon. Het is dus slechts een kwestie van tijd en we eten allemaal vleesvervangers. Vaak heb je het niet eens door, dat je dat al doet. Zo is er in de AlbertHeijn nu ”extra mager gehakt” te koop, dat bevat  30% tarwe.

Op het seminar werd ik ook gewezen op een leuke website voor betaalbare biologische produkten, BioBudget,vol met Biobudget tips.

Foto: Mark Kulsdom

De hoogleraar refereerde ook nog even aan Het Insecten-kookboek van zijn collega. Daar moet ik zelf ook nog even aan wennen, maar ik ga zeker m’n best doen om daar een proeverij voor te organiseren. Er volgde een  ingewikkeld verhaal over de wijze van produceren van vleesvervangers, maar gelukkig mochten we zelf aan de proef. Op de foto een heerlijk hapje met seitan. Ronduit verrukkelijk! Naar ik me heb laten vertellen is seitan helemaal 2012 in New York. Helaas was ik zelf net te vroeg weg voor het hapje met de smaakmaker zeewier. Wordt vervolgd…

Over Dorien
  1. Mees Reply

    Meen jedat serieus, van die 30% tarwe in gehakt? Da’s best balen voor glutenvrije eters :-( Good to know!

Laat een reactie achter bij Mees Cancel reply

*

captcha *