13
JAN
2014

VoetprintCooking® recensies

tag :
comment : 0

Recensies sinds 10-10-2012:

Zo begin van het jaar leek het me een mooi moment om een jaaroverzicht te maken van alle recensies sinds de lancering:

http://www.hipenhot.nl/voetprint-cooking/ Ik vind het een prettig boek. Naast de eco-tips, leer je ook datVoetprintCooking_Bol groen eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Het boek bevat bovendien een heleboel lekkere recepten die weinig voetafdrukken nalaat!

http://www.bol.com/nl/p/voetprint-cooking/9200000006899716/ De auteur geeft met dit boek inzicht in deze complexe materie.

http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?7246&cat= Groot respect voor Soons die o.i. in dit boek op heldere en ‘verteerbare’ wijze duidelijk maakt hoe je door je eetgedrag aan te passen een minder zware wissel op de aardkloot trekt.

http://www.peuteren.nl/productbespreking/voetprint-cooking/ Eet smakelijk terwijl je gelijke tijd aan het milieu denkt!

http://www.boonappetite.nl Bottleneck in dit boek is dat het de lezer op het verkeerde been zet omdat het als kookboek in de markt is gezet. Dit is geen kookboek, wie het als zodanig leest wordt beslist teleurgesteld. Dit is een gids voor bewust leven, met richtlijnen in de vorm van receptuur die duidelijk maakt en in een oogopslag laat zien hoeveel voetafdrukken je met je levenswijze en consumptie achterlaat. Op die manier bekeken is het dus wél een goed boek, sterker nog verplichte kost voor iedereen die bewust(er) wil leven.

http://www.bibliotheekutrecht.nl/zoeken/?query=voetprint+cooking De auteur geeft met dit boek inzicht in deze complexe materie.  De doelgroep is allereerst bewuste thuiskoks, en verder alle in het milieu geïnteresseerden.

http://www.puurtafelen.nl/boekrecensies/1248/voetprint-cooking-dorien-soons.html Het resultaat mag er zijn: een boek dat op luchtige wijze de principes van VoetprintCooking® toelicht, tips geeft hoe je smakelijk en milieuvriendelijk kunt koken en dat ook nog eens ruim 100 recepten bevat. Kun je meteen aan de slag met lekker en bewust koken!

http://www.puurgezond.nl/boeken-product/boeken-dvd/boek-dvd/article/voetprint-cooking-weet-hoe-groen-je-eet/ Wil je graag klimaatvriendelijker gaan eten? Dan is dit boek van bedrijfseconoom en marketeer Dorien Soons een aanrader. …..Leen dit boek zoveel mogelijk uit en geef het door. De auteur brengt dit zelf ook in de praktijk door alle recepten uit het boek beschikbaar te maken op haar website www.voetprintcooking.nl.

http://voedzo.nl/eten-en-de-maatschappij/voetprint-cooking/ Een pluspunt van het boekje vind ik dat de schrijfster bij alles wat ze benoemt voor- en nadelen geeft, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken over wat je wel of niet wilt invoeren. ….Voetprint Cooking is een aanrader als je meer wilt weten over de milieubelastende waarde van voedsel en daar eventueel rekening mee wilt gaan houden.

http://eenveilignest.nl/zo-groen-mogelijk-koken-wie-wil-dat-nu-niet/  op een toegankelijke manier uiteengezet hoe je ervoor kunt zorgen dat je weet wat je eet én ervoor zorgt dat jouw gerechten minder belastend zijn voor het milieu.

http://www.dehippevegetarier.nl/foodprint-cooking/ Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar in de praktijk valt het reuze mee. Dorien Soons stelde een aantal stelregels op voor energiezuinige maaltijden…. Het is in feite net als vegetarisch worden: even wennen en daarna gaat het moeiteloos. Ik zal Dorien Soons haar stelregels niet snel meer vergeten, doen jullie mee?

VoetprintCooking® overige uitingen:

http://mevrouw-minder.nl/2012/07/dorien-soons-van-voetprintcooking-calorieen-en-euros-zijn-ingeburgerd-maar-co2-is-een-lastig-begrip/

http://www.puuruiteten.nl

http://www.grandcatering.nl/nieuwsbrief-leesmeer.aspx?NieuwsbriefID=51&leesmeer=1

http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/voetafdruk/tips_voor_kleinere_voetafdruk/

http://www.plan-point.nl/tips-a-weetjes/slim-met-geld/221-duurzaam-kerstrecept#.UNCohm_aUvk

http://groengeloven.com/2013/11/01/footprint-challenge/

http://flexitarier.nl/zelf-koken/kamper-steur-eieren-in-mosterdsaus/

http://www.food-y-market.nl/deelnemers/voetprintcooking/

https://www.youbedo.com/boekenwinkel/urgenda

 

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *