24
MRT
2011

Lasagne met paddestoelen


Foto: Marjo Baas, copyright Dorien Soons
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • zout, peper
  • 8  lasagnevellen
  • 400 gram gemengde champignons
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rucola of waterkers

Kook de lasagne in water met een snufje zout beetgaar. Bortsel de champignons en snijd ze klein. Paddestoelen ca. 5 minuten bakken in een koekenpan met 2 eetlepels olie. Roer de witte wijn erdoor en laat het mengsel 1 minuut inkoken. Meng 2 eetlepels olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. In een platte schaal rucola op de bodem leggen, dan paddestoelen, gevolgd door lasagne. Herhaal dit nog een keer en eindig met paddestoelen. Geraspte parmezaanse kaas en peper erover strooien. Verdeel de lasagna in 8 stukken en serveer 1 tot 2 stukken per persoon. Serveer met een salade van het seizoen.

+

*7Mj dit gerecht,**20Mj gemiddeld Nederlands gerecht

Meer recepten met paddestoelen >>

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *