12
OKT
2012

Maandag Radio 6 aan voor SteefsCantina

comment : 2

15 oktober radio6 aan voor SteefsCantina op http://radio6.nl , dan weet je meteen hoe lollig #VoetprintCooking is, om 13.30 uur.

Over Dorien
 1. anouk Reply

  Beste Dorien, heel goed die voetprint, leuk bedacht.
  Je haalde een voorbeeld aan over de groente die uit Afrika geimporteerd wordt, nou die eet ik dus juist niet, na het zien van de docu over het watertje pik van die grote bedrijven met geld die daar die nwe. soort van plantages hebben en het water om die groente te laten groeien pikken van de bevolking die dat water hard nodig hebben om hun eigen kleine lokale groentes te verbouwen.
  Ik eet uit principe alleen lokaal verbouwde groentes die vrijwel geen transport nodig hebben.
  Ik hoop dat je ook over dat soort dingen in je boek meeneemt.

  • doriensoons Reply

   Hi Anouk, goed punt,
   Ik benoem wel fair trade en zeg daarbij dat het niet eenduidig milieuverlagend is( maar vertel erbij, kies dan voor producten per schip) en bij het hoofdstukgenetisch gemodificeerd ga ik wel in op sociale aspecten.
   Ik vind 1 aspect al zo ingewikkeld, dat ik enkel over het aspect milieudruk duidleijkheid heb willen scheppen. Ik begrijp dat dat een eenzijdige benadering is, waar ook grenzen aan zitten. Zo is het waar dat ethische aspecten meegewogen moeten worden (ook bv. tav dierenwelzijn).
   Mijn advies is in de winter vollegrondse wintergroenten of groente uit blik of glas. Qua voetprint zijn in de winter boontjes uit senegal lager dan boontjes uit Nederlandse de kas. ALs de kas besparende maatregelen heeft genomen kan dat wel weer goed zijn, maar dan moet je dus weten hoeveel er bespaard is.

Laat een bericht achter

*

captcha *