13
SEP
2010

Bij de boer

Afgelopen zomer hebben we onderstaand gerecht gegeten bij een Franse boer met een bed & breakfast. Al het eten wat hij ons voorschotelde kwam van zijn eigen terrein. De beste man kwam gewoon tijdens het dinertje voorbijwandelen met een schaar om de ingrediënten te oogsten, zie op de foto zijn prachtige kruidentuin. 

Gepocheerde eieren in rode wijnsaus

  •  2 glazen rode wijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte selderij
  • laurierblaadje
  • 2 kruidnagel
  • 8 biologische eieren
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem

Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Doe de wijn met 2 glazen water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de ui, knoflook, laurieerblaadje, kruidnagel, peterselie en selderij toe. Draai de hittebron wat lager en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken. Breek voorzicht de eieren stuk voor stuk in een juslepel. Laat ze per stuk langzaam in het wijnmengsel zakken, ondertussen het eiwit met 2 vorken om de eidooier heen vouwen. Schep de eieren als ze gestold zijn uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Laat het wijnmengsel iets inkoken. Doe de boter in een kommetje en meng er de bloem door. Kneed van dit mengsel een balletje. Leg dit in de saus en roer net zolang tot de saus gebonden is. Giet de saus over de gepocheerde eieren.

 

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *