07
DEC
2013

VoetprintCooking® op de kerstmarkt in HoogCatherijne

Food-y-Market

Foodymarket Krommerijnkrat veldkeuken Drees VoetprintcookingFoto’s: Food-y-Market

Food-y-Market is uniek; een dagelijkse boeren kerstmarkt in Hoog Catharijne waar u op een prettige manier kennis kunt maken met lokale en regionale boeren, producenten en andere aanbieders van duurzame producten. Het voedselaanbod is enorm gevarieerd, bijzonder en lekker. Van groente en fruit tot vlees en vis, van biologisch bier tot ambachtelijk brood, van kaas en honing tot wijn en cider. 

Direct grenzend aan het plein vindt u de Food-y-Market winkel met de marktkramen en andere uitstallingen van de producenten, en ook het pop-up restaurant waar u heerlijke, gezonde maaltijden kunt nuttigen. 

Onze centrale boodschap: gezond eten is een gezonde samenleving!

De gehele maand december staat VoetprintCooking® op de Foody-Market. Je kunt dan een amuse proven van gestoofd fruit uit de KrommerijnStreek met heerlijke kersensaus.
(VoetprintCooking® is er op 7 dec 12 – 14, 8 dec 10 – 12, 11 dec 10 – 12, 12 dec 13 – 15 (quiz/workshop om 13.00), 13 dec vervalt, 15 dec 13 – 15, 16 dec 13 – 15, 17 dec 13 – 15 , 18 dec vervalt, 19 dec 13 – 15 (quiz/workshop om 13.00), 23 dec 10 – 12, 24 dec 10 – 12 vervalt, 29 dec 13 – 15, 30 dec 15 – 17.00 uur)


Recept kruidige peer&appel in witlof met kersendip
(voor 25 amuses)

Westeneng_Plattelandswinkel_Krommerijnfruit

5 Golden Delicious appels van fruitteler Westeneng = 500 gram
5 Gieser Wildeman peren van fruitteler Westeneng = 500 gram
2 dl rode bessensap
4 tl Kromme Rijn KersenSaus
4 stronkjes witlof van Willem&Drees (minstens 4×6 witlofbootjes -> 25 amuses)
2 kruidnagels
1 tl kaneel
1 steranijs
100 gram Suiker

Schil de appels en peertjes. Snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan en giet ze over met het bessensap. Voeg water toe totdat ze net onder staan. Voeg kaneel, kruidnagel, steranijs en eventueel suiker toe. Breng de appels/peren-stukjes aan de kook met een deksel op de pan en draai dan het vuur zacht, laat 60 minuten doorkoken. Gebruik bij voorkeur een snelkookpan, daarmee kan de kooktijd worden gehalveerd. Haal de appel/peren-stukjes uit de pan en serveer ze op een witlofbootje. Schep wat kersensaus over de appel/peren-stukjes. Ze kunnen worden geserveerd als amuse.

voet_halfGroente en fruit volle grond Nederland: Bijzonder lage CO2-uitstoot, namelijk minder dan 0,5 kgCO2 per kg voedingsmiddel

image foodymarket 2

Over Dorien

Laat een bericht achter

*

captcha *