07
MRT
2017

Recepten die snel klaar zijn

Pompoensoep met walnootstukjes

 

Ingrediënten

Bereidingswijze

25 gr boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 pompoen
1 bouillon blokje en een halve liter water
1 kuipje smeerkaas
Handvol walnootstukjes
Zout, peper,kerrie, nootmuskaat, komijn

De pompoenschil kun je gewoon eten, dus die hoeft niet te worden geschild. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten. Haal de draden uit de pompoen en snijd hem met schil in kleine stukken.

Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Pureer de pompoen met de staafmixer. Voeg de smeerkaas toe. Maak de soep op smaak met wat zout, peper, kerrie, nootmuskaat en komijn. Dien de soep op en strooi de walnootstukjes over de kommetjes.

voetafdrukvoetafdrukvoetafdrukhalve voetafdruk 0,1 kgCO2voetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_wit(1 voetje = 0,1 kgCO2)

Bloemkoolschotel

Ingrediënten

Bereidingswijze

450 gr bloemkool (mrt-nov)
3 grote aardappels
100 gr kerstomaatjes
voor de saus:
25 gr boter
1 prei,
1 teentje geperste knoflook
3 el. bloem, 3 dl melk
50+25 gr blokjes kaas
1/2 tl paprikapoeder
2 el peterselie, zout en peper

Let op: dit recept is alleen snel klaar, wanneer je een doorgewinterde aardappelschiller bent. Schil de aardappelen en snijd ze in 3 stukken en laat ze 20 minuten koken (na 5 minuten mag de bloemkool erbij); Was de bloemkool en snijd ze in roosjes en laat ze 10-15 minuten met de aardappels meekoken. Smelt de boter (laat deze niet bruin worden) en bak de prei en knoflook, voeg de bloem toe en roerbak alles 1 minuut (vuur laag). Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk melk, 50 gr kaas, paprikapoeder en de helft van de peterselie toe. Zet de pan weer op het vuur en breng de saus al roerende aan de kook, voeg zout en peper toe. Voeg kookvocht toe totdat de saus de juiste dikte heeft bereikt.

Schep de uitgelekte bloemkool, aardappels en tomaatjes in een schaal. Giet de saus erover en de rest van de kaas. Maak af met peterselie, resterende blokjes kaas en gemalen peper ter decoratie.

voetafdrukvoetafdrukvoetafdrukhalve voetafdruk 0,1 kgCO2voetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_wit(1 voetje = 0,1 kgCO2)

Witlof-appelstampot met kaas

Ingrediënten

Bereidingswijze

1 kg aardappels
1 rode ui
750 gr witlof
2 grote appels met rode schil
2 eetl. boter
3 theelepels kerriepoeder
300 gr kaas
melk of crème fraîche

Aardappels gaar koken, ui snipperen, appel en witlof klein snijden. Ui in de boter bakken met kerriepoeder erbij daarna witlof en grootste deel van de appel erbij bakken. Kaas in blokjes snijden.
Van aardappels puree maken, daarna alle groente en kaas erdoor en zout en peper erbij.

voetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdrukvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_witvoetafdruk_wit(1 voetje = 0,1 kgCO2)

 

Over Dorien
  1. meia van houten Reply

    Hallo Dorien,

    Zaterdag is in Eerbeek een Nivon Genoeg praktijkdag ik verzorg daar wat lunchgerechten.
    Als ik dat door jou zou willen laten berekenen hoe lang duurt dat dan?
    Op de site van GENOEG kun je er meer over lezen.

    Met vriendelijke groet,

    Meia

    • VoetPrintcooKing Reply

      Dat heb ik zo gedaan, stuur maar op,
      soms moet ik aannames maken, maar die al ik er dan bij zetten,
      leuk!

    • VoetPrintcooKing Reply

      Hi Meia, Klopt het dat je geen recepten meer hebt ingestuurd?

Laat een bericht achter

*

captcha *