21
APR
2011

Culinaire fotografie

Wat heb ik toch een aanrader voor iedereen: een cursus culinaire fotografie! Ik heb hem gedaan bij www.studiokeistad.nl. Zie hier het resultaat. Je  leert er ondermeer om te gaan met producten die verleppen. Of: Hoe je waterdruppels langer op je sla kunt laten zitten. Verder...
21
MRT
2011

FoodprintCooking gaat verder onder een nieuwe naam: VoetprintCookingTM

PERSBERICHT 21 maart 2011 Met ingang van heden is het merk FoodprintCooking gewijzigd in VoetprintCookingTM. In maart 2009 is onderstaand unieke “Koken met een lage voetafdruk”-concept gelanceerd onder de naam FoodprintCooking. Met de naam VoetprintCookingTM meent de...
28
FEB
2011

VoetprintCooking in het kerstpakket

Graag wil ik u vragen het initiatief VoetprintCookingTM te ondersteunen. VoetprintCookingTM beoogt de Nederlander aan te zetten tot energie zuiniger koken. Ik wil een intekenlijst opstellen voor de VoetprintCookingTM kookboeken. Graag wil ik het kookboek aanbieden voor 15 euro....
14
FEB
2011

Van ver of van fair?

Ik krijg vaak de vraag: “Koop jij nu zelf alles biologisch of fair trade?” Of: “Wat vind jij van Puur&Eerlijk?” Of: “Ik zie door al die keurmerken het bos niet meer?” Puur&Eerlijk gezegd begrijp ik het soms ook niet meer. In mijn...
29
JAN
2011

Even snel snel eten

Had ik eigenlijk al verteld, dat dit hele online kookboek het gevolg is van een mindfulness training? Tijdens de training werd er gevraagd om te letten op wat er letterlijk en figuurlijk bij je binnen komt. Ook moest je een rozijn bekijken en opeten alsof je er nog nooit 1 had...
19
JAN
2011

Hollandse Zalm

…..bestaat niet meer. Of het moet gekweekte zalm zijn. Even wat aandacht voor een schitterende foto van het illustratieduo Worstkeesscenario. De keiharde spotprent “Houdbaarheid Zalm” was deze week genomineerd voor een van de meest prestigieuze prijzen in...
29
DEC
2010

Biologische koeien zijn te deftig om te poepen!

De NOS heeft tussen kerst en oud en nieuw een aantal items besteed aan de dilemma’s, de toekomst en de risico’s van onze voeding, waaronder deze: http://nos.nl/artikel/207337-ruim-drie-aardbollen-voor-ons-eten.html. Ik vind het een erg goed initiatief van de NOS...
21
DEC
2010

Beren op de weg

Bezwaren tegen duurzaam eten kunnen zijn, dat het duurder is en meer tijd kost. Duurzaam eten hoeft niet duurder te zijn­ Als je meer van het seizoen en lokaal eet, is dat vaak goedkoper omdat die producten dan in de aanbieding zijn of met minder kosten in de winkel liggen. Grote...
07
DEC
2010

Boodschappen doen

Hoe werkt dat nu, milieuvriendelijk je boodschappen inladen? Allereerst begint ‘t thuis met de goede voorbereidingen: Loop door je koelkast en kijk wat er het eerst op moet en wat daar lekker bij past en verkrijgbaar is (in het geval van groente is dat deze maand bijv....
02
DEC
2010

Kerstmenu (met lage voetprint)

Peertjes met dadelstroop   Kliekjes hartige taart *7Mj dit gerecht,**20Mj gemiddeld Nederlands hoofdgerecht   Citroenyoghurt