29
MEI
2013

Winnend recept in E-kookboek met Pierre Wind

Jawel, ik heb een receptenwedstrijd gewonnen! De reactie van de jury: We vonden jouw inzending erg smakelijk, creatief en een prachtig voorbeeld van de variatie van de vleesloze keuken. De feedback van Pierre Wind op jouw inzending was: “Totaal andere beleving en smaak dan de...
24
MEI
2013

Foodbattle

VoetprintCooking® heeft zich aangemeld voor de Foodbattle. De Foodbattle wordt georganiseerd door VDWVM (Voor de Wereld van Morgen), de community van de ASN Bank, die zich inzet voor mensen met duurzame initiatieven. Elke 2 maanden wordt er een battle rondom een ander thema...
15
MEI
2013

Kookworkshop met open inschrijving op zaterdag 29 juni

Op zaterdag, 29 juni organiseert Brigitte Habets van Food Afoot een kookworkshop voor individuele deelnemers in de gezellige ‘Holzhütte’ van Haus Ternell in Eupen (België). In de prachtige omgeving van het Hoge Veen en zijn bossen gaan we op zoek naar ons oervoedsel!...
13
MEI
2013

Nog nooit zoveel CO2 in de lucht sinds start metingen

De CO2-concentraties in de atmosfeer zijn historisch hoog. Voor het eerst sinds de metingen in de jaren 50 begonnen, is gemiddeld over een dag een hoeveelheid CO2 gemeten van meer dan 400 op een miljoen deeltjes. Dat bleek vandaag (11/05/2013) uit meetgegevens van het Amerikaanse...
13
MEI
2013

Puur Tafelen voor h´eerlijk eten

Graag vertel ik je meer over de website/initiatief Puur Tafelen: Waarom is Puur Tafelen ontstaan en wat is het? Fair trade, biologische voeding en duurzaamheid zijn het gesprek van de dag en in onze keuken maken we steeds meer gebruik van seizoensproducten die bij voorkeur uit...
13
MEI
2013

DE VOEDSELPARADOX

Graag maak ik reclame voor een net verschenen boek van mijn `partners in crime` uit Tilburg -): In dit boek nemen 14 filosofen, economen, wetenschappers en veldwerkers de lezer mee naar de ondoorzichtige wereld van DE VOEDSELPARADOX. De wereld waarin zowel sprake is van...
26
APR
2013

Chef-waardige mc2 Burger

Deze mc2 Burger is rond 10 mei o.a. te koop bij de Coop, EkoPlaza en de Vegetarische snackbar en natuurlijk bij de Vegetarische Slager. Gisteren heb ik hem al mogen proeven. Het is ongelooflijk fenomenaal goed gemaakt, met een heerlijk krokant korstje, beetje vettig, beetje...
15
APR
2013

Kolonisten en een balletje saté

          Jawel, een heerlijk vega-balletje saté van Vivera! Zaterdag gescoord bij de Jumbo, omdat ze daar de komende paar weken vleesvervangers uitdelen. Als je nu denkt, ja lekker belangrijk?! Hier een overzichtje van de CO2-uitstoot van diverse snacks per kilogram, dus ja die...
06
APR
2013

VoetprintCooking®-diner in voorbereiding

Dat wordt smullen zometeen met onze Houtense eetclub. De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen, maar dat is geheel terecht. De witte wijn staat koud! Menu Amuse + pitabrood   Courgette Carpaccio, courgette  uit Spanje   Venkel-Soep   Vispakketje in groene kool, Knolselderij...
03
APR
2013

Gratis vleesvervangers bij Jumbo

Wees er als de (bof)kippen bij op woensdag 10 april: Leuke actie van Jumbo, Natuur en Milieu en de Postcodeloterij. Ze gaan de komende weken 2 miljoen vleesvervangers uitdelen! De gratis vleesvervangers worden uitgedeeld in drie verschillende weken, verspreid over de maanden...