14
OKT
2013

Duurzaam kerstpakket

Wil jij graag een duurzaam kerstpakket? Kies dan voor het VoetprintCooking®-kookboek. Nu bij een afname van minimaal 25 boeken, een korting van 5%. Dat wil zeggen €17,05 euro voor een prachtig kookboek.  (Zie hier een voorbeeld van Drukkerij Pascal, die met het kookboek een goed...
07
OKT
2013

VoetprintCooking bij aftrap van The Footprint Challenge

Even reclame maken voor een initiatief van the Footprint Challenge en Milieucentrum Utrecht: Als iedereen in de wereld leeft als de gemiddelde Nederlander,dan zijn er 3,5 aardbollen nodig…Dat kan anders!Doe mee aan The Footprint Challenge Utrecht en ontdek hoe je met...
17
SEP
2013

Duurzaam buffet: Max 2 kipstukjes p.p.

Door alle regenstress (klimaatverandering- ahum…), toch nog vergeten het bordje bij de kipstukjes te plaatsen. (Kip de laagste in CO2-uitstoot van alle vleessoorten). Wel een leuk adoptie-kip gekregen en verder genoten van de humus, die 10% van de CO2-uitstoot van een...
17
SEP
2013

VoetprintCooking® op Slowfood®-Smaakfestijn

  HET SMAAKFESTIJN – ZONDAG 29 SEPTEMBER 2013 De Kookplaats, Arnhems Buiten – voormalig KEMA-terrein, Utrechtseweg 310, Arnhem. Van 11:00 tot 17:00 uur. Entree € 4,-. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Reserveren voor Streekdiner (18.00 uur in De Kookplaats) mail naar:...
27
AUG
2013

CO2-neutrale paprika

Bron: PamosaPaprika ’We hebben maar één wereld’ is het motto van Kwekerij De Westerschelde uit Westdorpen. Op deze pagina een bijdrage van Johan Reedijk over duurzaamheid.  Kwekerij De Westerschelde is een jonge onderneming zich gespecialiseerd in de teelt van rode paprika’s....
20
JUL
2013

Lekkere aardbeien op de Soestermarkt

Net zoals de markt zelf, niet teveel tekst, maar je moet het gewoon beleven: (Hoewel ik nog wel even kwijt wil, dat een bakje voor 0,99 eurocent natuurlijk niet uit kan voor de teler… effe logisch nadenken). O ja, en ik heb leuk gekletst met teler Peter van de Ven>>....
01
JUL
2013

CO2-uitstoot van recepten

Als marketing analist kijk ik met een iets ander oog naar culinaire tijdschriften. De afgelopen weken heb ik 8 culinaire tijdschriften binnenstebuiten gelezen en gelet op de CO2-uitstoot van de recepten. Ad-random heb ik de bladen genomen, die ik nog in de leesmand had liggen....
20
JUN
2013

85% minder Bordeaux-wijn door klimaatverandering

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl De klimaatverandering zal desastreuze gevolgen hebben voor de traditionele wijnregio’s. Er moet vanaf 2050 rekening worden gehouden met lagere oogsten. Slecht nieuws voor de wijnliefhebbers: volgens onderzoekers van verschillende Amerikaanse...
12
JUN
2013

De Foodbattle inzendingen

Het is een spannende tijd. Ik heb me ingeschreven voor de Foodbattle.  Over 3 nachtjes slapen hoor ik of ik bij de laatste 2 genomineerden behoor. Wat is de foodbattle? Het is een wedstrijd uitgeschreven door de ASN bank. Binnen de ASN bank bestaat er een  team onder de naam Voor...
03
JUN
2013

Allerhande man, gelukkig stoerheid is nog steeds uit de winkel te halen!

Ik ben blij voor de man, dat hij weer is gerustgesteld, ja, hoihoi, deze zomer mag ik lekker blijven BBQ-en volgens de laatste Allerhande! Ondertussen ga ik verder met m’n mini-onderzoekje over de verhouding van het aantal vlees-recepten versus vega-recepten in de...